Formgivning av omslag

Ett snyggt bokomslag säljer, ett fult avskräcker. Ett snyggt bokomslag tilltalar, ett fult stöter bort. Även om vi som författare kanske skulle önska att våra alster bedöms enbart efter texten så funkar inte verkligheten så – ett amatörmässigt omslag får automatiskt läsaren att tro att själva boken också är amatörmässig, vilket leder till att en potentiellt intresserad kund väljer bort din bok. Och dessutom vill ju de flesta att en bok ska se bra ut i bokhyllan – något som är särskilt aktuellt ifall man trycker med hårdpärm.

Att formge sitt eget omslag kan såklart funka – om man även har talang för den visuella konsten. Många av oss har också vänner som kan bistå med detta, vänner som gärna hjälper till att göra ett snyggt omslag och sedan med stolthet läser sitt eget namn i din bok. Att göra omslaget i samråd med en vän kan också vara en trevlig upplevelse för er båda, något som närmar er. Dessutom brukar vänner inte vilja ha mer betalt än en middag eller en flaska vin…

Men vad gör vi som inte har sådana talanger eller vänner? Då finns möjligheten att ta proffshjälp. Att beställa formgivning av omslag behöver inte bli speciellt dyrt och kan vara väl värt pengarna. Om du önskar kan vi sammanföra dig med professionella formgivare – anmäl intresse på vårt offertformulär så samlar vi in erbjudanden från flera olika professionella formgivare.