Lektörsutlåtande

Ett lektörsutlåtande är en av de allra populäraste extratjänsterna, just eftersom det gör att du får bra, ärlig och konstruktiv kritik till ett jämförelsevis lågt pris. Det är i många fall just efter ett lektörsutlåtande som man kan sätta de där sista prickarna över i:en, som höjer boken från bra till utmärkt.

En professionell lektör går igenom ditt manus och kommer med förslag på förbättringar. Du får feedback kring såväl manusets styrkor som svagheter, lektören tar hänsyn till språkbruk, flyt, karaktärer och så vidare. Lektören fyller påtalar eventuella luckor som du själv inte upptäckt.

Alla större förlag anlitar också lektörer eller redaktörer, dels för att bedöma manus som skickas in, dels för att förädla manus som förlaget beslutat sig för att publicera, så genom att beställa ett lektörsutlåtande garanterat du i princip att din bok får delvis samma behandling som om den hade givits ut på ett stort förlag.

Fördelarna med att anlita en lektör är alltså många. Ett av problemen man har när man ger ut sin egen bok brukar vara att det kan vara svårt att få manuset tillräckligt väl genomarbetat och proffsigt – det spelar ingen roll hur bra du är som författare, utan kommentarer utifrån kommer ditt manus aldrig att uppnå sin fulla potential. Enligt oss på Egenutgivarguiden så är lektörsutlåtande den kanske enskilt viktigaste extratjänsten för dig som ger ut din egen bok, så om du har en begränsad budget – satsa på ett lektörsutlåtande vid ett första skede.

Vi kan hjälpa dig komma i kontakt med en rad olika professionella lektörer via vår offertsida – vi skickar din förfrågan till olika lektörer för att du ska kunna få ett så konkurrenskraftigt pris som möjligt.