Sättning av inlaga

Sättning av inlaga betyder i princip formgivning av insidan på din bok. Vilket typsnitt ska du använda? Vad för radavstånd ska du ha? Hur ser helheten ut? Detta innefattar också områden som avstavning och att bli av med så kallade horungar, det vill säga rader som består av ensamma ord.

Att göra detta själv kan vara svårt. Dels eftersom man redan arbetar med sin text så pass mycket så att man helt enkelt har lätt att missa enstaka fel, dels eftersom det faktiskt är rätt svårt att få allt rätt om man bara har tillgång till en vanlig ordbehandlare såsom Microsoft Word. Självklart är det inte alls omöjligt, och har man lite förkunskaper och kanske även tillgång till något annat program så går det.

Ett annat alternativt är att ta professionell hjälp för sättningen av inlagan. Fördelen är att du får en proffessionellt formgiven inlaga och att du slipper spendera tid på det, nackdelen är så klart att någon annan spenderar tid på att sätta din inlaga – och det är tid som du får betala för ur egen ficka, det blir alltså ytterligare en utgiftspost. Om du har ont om pengar kan du ju alltid försöka göra inlagan själv och sedan bara ta hjälp för att få den granskad och redigerad, då kan du få ner arbetstiden som du behöver betala för.

Vi på Egenutgivarguiden kan sammankoppla dig med inlageproffs som kan hjälpa dig: fyll i vårt offertformulär så återkommer vi till dig.